Beyin gelişimi ve fark eğitimleri 1. seviye “Muhakemat Temelli Hızlı Öğrenme ve Hızlı Okuma” eğitimlerinin devamı ve üst segmenti bir eğitimdir. Eğitim ve uygulama prefrontal korteksin sağlıklı bir şekilde hızlandırılması, kısa süreli hafızanın güçlendirilmesi, dikkat, odaklanma, unutkanlık sorunlarının aşılması, problem çözme kabiliyetinin gelişmesi, birbirine ters mantıklı bilgileri öğrenmede esnek bir beyin altyapısına sahip olmak, muhakeme becerisi ve hızlı öğrenme altyapısının daha üst seviyede kalıplaşması için verilen eğitimlerdir.
Manyetik alan etkileşiminin arttığı günümüz teknoloji dünyasında beynimiz istediğimiz performansı göstermekten uzak kalmaya başlamıştır. Bu durum ilerleyen safhalarda alzheimer gibi bir takım hastalıklar karşı bizleri savunmasız bırakmaktadır.
Bunun yanında geçtiğimiz öğretim sistemleri neticesinde kazandığımız bazı alışkanlıklar veya kalıplar zamanla beynimizin gerçek performansını gölgelemektedir.
Günümüz dünyasında bilgiye daha hızlı ulaşılabiliyorken mevcut altyapımız nedeniyle öğrenme faaliyetlerimiz akim kalmaktadır. Elde edilen bilgiler ise maalesef ezber davranışlardan öteye geçmemektedir.
Bugün kullanılan bilgi öğrenme sistemleri sadece anlatım ön planda olduğu, ezberleme gücüne ağırlık veren bir yapılanma içerisindedir. Asıl problem bilginin beyin tarafından hızlıca algılaması, işlenmesi ve geriye düşünce ürünü olarak verilmesidir. Bu da beynimizin geniş kapasiteli kullanılmasını, buna uygun eğitilmesini olmazsa olmaz hale getirmektedir. İşte bu noktada geliştirdiğimiz uygulamalarla beynin sağlıklı şekilde gelişmesini sağlarken öğrenmeye dayalı kalıpları kırmaktadır.
Uygulamalarla prefrontal korteks ve limbik sistemin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Eğitimin Hedefi:
- Beynimizin öğrenme gücünü hızlandırmak
- Beynin sağlıklı bir şekilde gelişimini desteklemek
- Beynimizi değişik ve karmaşık mantıklı bilgileri öğrenmeye hazırlamak
- Bilgi paylaşım ve eğitim sistemlerini desteklemek
- Öğrenme, bilgi paylaşım ve eğitim süresini kısaltmak
- Alternatifli düşünmeyi, öğrenirken, düşünürken daha çok etkeni önyargısız olarak göz önüne almayı öğretmek
- Hızlı ve çoklu düşünmeyi, hızlı değerlendirmeyi destekleyecek bir altyapı sunmaktadır.
- Dikkat ve odaklanamama sorununu yenmek
- Unutkanlık sorununu yenmek
- Problem çözme becerisini güçlendirmek
- Beynin üretkenlik kanalını daha etkin kullanmak
- Etkin zeka adlamalarının daha da güçlenmesini sağlamak
Katılımcı Profili:
- Lise ve Üniversite Öğrencileri
- Çalışanlar
- Orta ve Üst Düzey Yöneticiler
- Asker ve Emniyet Personeli
- Mesleğinde Yükselmek İsteyenler
- Unutkanlık Sorunu Yaşayanlar
- Disleksi ve/veya Hiperaktivite Sorunu Yaşayanlar
- Beyin ve Zeka Altyapısını Güçlendirerek Fark Atmak İsteyenler
- İş Performansını Artırmak İsteyenler
Elde Edilecek Kazanımlar:
Günümüzde en önemli sorunlardan bazıları unutkanlık, odaklanamama, dikkat dağınıklığı, öğrenme zorluğu gibi problemlerdir. Gelişen teknoloji ile birlikte öğrenilecek bilginin artmasına rağmen çalışma süresinin, okuma ve öğrenme tekniklerinin kapasitesinin çok fazla değişmemektedir. Ancak beynin öğrenme gücünün, öğrenme kapasitesinin artırılması artan bilgi yükü ile baş edebilme şansı tanıyabilecektir. Şuanda uygulanan teknikler genelde hafıza teknikleri ağırlıklı olduğu için analitik zekâyı geliştirmemektedir.
- Dikkat dağınıklığı büyük oranda ortadan kalkar (Hiperaktiviteden kaynaklı dikkat dağınıklığı dahil).
- Odaklanamama sorunu ortadan kalkar
- Öğrenme zorluğu (disleksi) için çözüm olur
- Unutkanlık sorun olmaktan çıkar
- Problem çözme becerisi, esneklik gibi beceriler gelişir
- Bireyin algılama ve öğrenme hızı artar
- Birey daha çok bilgi ve seçeneğe daha kısa sürede ulaşabilir
- Bireyi çoklu, hızlı ve alternatifli düşünmeye alıştırır.
- Başarı ölçütü öğrenme-anlama hızının artırması ve geniş açılı düşünmeye hazırlamasıdır. Bundan dolayı katılımcının öğrenme, anlama hızı ve geniş açılı düşünmeye geçmesi sağlanır.
Eğitim Süresi ve Yapılış Şekli:
Eğitim 10 gün boyunca günde 2 saat uygulama yaparak gerçekleşecektir. Toplam 20 saat. 20 saatlik uygulama sürecinden sonra 3 haftalık antrenman dönemi başlar. Antrenman döneminde haftada bir gün birebir antrenmanlar yaparak 3. hafta eğitim tamamlanır.
Eğitim öncelikli olarak basit matematik işlemlerle beyni hızlı işlem yapmaya alıştırmak sonra da yine matematik işlemleri kullanarak çoklu işlem yapmaya alıştırarak ilerlemektedir. Uygulamaların büyük bir çoğunluğu ters mantık uygulamalardır.
Eğitim Başarı Ortalaması:
Eğitime katılan katılımcılarımızın dikkat ve odaklanamama, unutkanlık, öğrenme zorluğu gibi sorunları büyük oranda ortadan kalkmaktadır. Okuma/öğrenme hızları 1. basamak eğitimiyle gelinen noktadan çok daha yukarıya çıkar.